Libya'nın vize politikası

Vizeden muaf olan ülkelerden birinden gelinmediği sürece Libya ziyaretçileri Libya dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar.

Libya şu anda turist vize vermemektedir[1] fakat 2014 yılında turist vizesi verilmesi ile ilgili planlar vardır.[2] Libya'nın Çad, Nijer, Sudan ve Cezayir sınırları kapalıdır.[3] Gerçekte bu sınırlar Hükûmet tarafından değil, Tuaregler ve Toubou insanları tarafından kontrol edilmektedir.[4]

2013 yılından itibaren, Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada, İrlanda Cumhuriyeti, Birleşik Krallık, İspanya, Fransa, Macaristan, Letonya, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Norveç, Hırvatistan, Romanya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Danimarka, Slovakya, Estonya, İtalya ve Polonya hükûmetleri, Libya'ya seyahati vatandaşlarına tavsiye etmiştir.

Diplomatik, resmi ya da hizmet pasaportu olan Azerbaycan, İtalya, Malta, Fas, Pakistan, Slovenya, Sudan ve Venezuela pasaport ve Benin, Burkina Faso, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Comoros, Fildişi Sahili, Cibuti tek diplomatik pasaport sahiplerine sahipleri, Eritre, Gambiya, Gana, Gine, Gine-Bissau, Kenya, Liberya, Mali, Nijer, Nijerya, Sao Tome ve Principe, Senegal, Sierra Leone, Somali ve Togo vatandaşlarına Libya vizesi gerekmez.

Vize muafiyeti

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları vizesiz Libya'yı ziyaret edebilirler:[5]

  •  Ürdün - 1 aya kadar ziyaretler için; sadece 5 yıllık pasaport sahibi, ülkeye varışta en az bir yıl boyunca geçerli
  •  Tunus
Geçici ve sınırlı vizesiz giriş
  •  Mısır - Matruh (il) sakinleri için çarşamba ve perşembe günleri.[6]
  •  ABD - Amerikalı ziyaretçiler sponsor aracılığla Libya'da kurulan bir şirketten bir davet mektubu sahibi iseler.

Giriş yasağı

İsrail vizesi (geçerli veya süresi dolmuş) veya İsrail'e girişinin bir kanıtını içeren seyahat belgesine sahip ziyaretçilerin ülkeye girişine izin verilmemektedir.

Kaynakça

  1. "Arşivlenmiş kopya". 27 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2014.
  2. "Libya to start issuing tourist visas". 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2014.
  3. "Libya seals its southern border". 6 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2014.
  4. "Southern borders wide open". 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2014.
  5. "Visa Information". Timatic. IATA. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013.
  6. "Libya and Egypt agree border residents can cross frontier without visas". 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2014.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.