Flickr
Flickr, 2004 yılında Ludicorp tarafından yaratılan ve 20 Mart 2005 tarihinde Yahoo tarafından satın alınan fotoğraf, video paylaşım ve barındırma hizmeti sunan bir web sitesidir.
URL | flickr.com |
---|---|
Site türü | Görüntü barındırma hizmeti / Video barındırma |
Kayıt | Evet |
Kullanılabilir dil(ler) | Geleneksel Çince İngilizce Fransızca Almanca İtalyanca Portekizce İspanyolca Türkçe Korece |
Sahip | SmugMug[1] |
Oluşturan | Ludicorp |
Başlama tarihi | 10 Şubat 2004[2] |
Alexa | 123[3] |
Geçerli durum | Açık |
Şubat 2004'te Ludicorp tarafından geliştirilmiş ve Mart 2005'te Yahoo tarafından 35 milyon dolara satın alınmıştır. Kullanıcıların kişisel fotoğraflarını paylaşma ve katıştırma için popüler bir web sitesi olmanın yanı sıra, etkin bir çevrimiçi topluluğa hizmet veren bu hizmet, fotoğraf araştırmacıları ve blogcular tarafından bloglara ve sosyal medyaya gömdükleri fotoğrafları barındırması için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
The Verge, Mart 2013'te Flickr'da toplam 87 milyon kayıtlı üyeye ve günlük olarak 3.5 milyondan fazla yeni görüntünün yüklendiğini bildirdi. Ağustos 2011'de site 6 milyondan fazla fotoğraf barındırdığını bildirdi ve bu sayı rapor kaynaklarına göre istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Fotoğraf ve videolara Flickr'dan bir hesap kaydetmeden erişebilirsiniz, ancak web sitesine içerik yüklemek için bir hesap yapılması gerekir.
Ücretsiz kullanıcıların toplam 1 TB boyutunda fotoğraf gönderme sınırı vardır. Başlangıçta aylık 20 MB olan bu sınır, Kasım 2006'da 100 MB'a yükseltilmiştir. Buradaki fotoğraflar, fotoğrafın sahibinin seçimine göre, tüm hakları fotoğrafın sahibinde kalacak şekilde ya da Creative Commons lisansıyla yayımlanabilir.
Bir hesabı kaydettirmek, kullanıcıların fotoğrafın ve videoların bulunduğu bir profil sayfası oluşturmalarına ve ayrıca başka bir Flickr kullanıcısını bir kişi olarak ekleme imkânı tanır. Mobil kullanıcılar için Flickr, iOS, Android, ve PlayStation Vita işletim sistemleri ve optimize edilmiş bir mobil web sitesi için resmi mobil uygulamalara sahiptir.
Flickr, Nisan 2008'de video paylaşımına da izin vermeye başlamıştır.
Web servisi ve paylaşımında bu kadar popüler olması ve yaygın kullanılmasının nedenlerinden biri, blogger'ların fotoğraf deposu olarak kullanmasından kaynaklanır. Yenilikçi, çevrimiçi topluluk araçları fotoğrafları etiketlemeye ve kategorize etmeye yardımcı olur, bu da popüleritesindeki ciddi artışın nedenlerinden biridir. Eylül 2010 verilerine göre 5 milyardan fazla fotoğrafı barındırmaktadır.
Aralık 2015'te özel kameralarla çekilen 360 derecelik fotoğrafları destekler hâle gelmiş, barındırdığı fotoğraf sayısı ise 15 milyarı geçmiştir.[4]
Tarihi
Flickr, Şubat 2004'te Stewart Butterfield ve Caterina Fake tarafından kuruldu ve Vancouver merkezli bir şirket olan Ludicorp tarafından piyasaya sunuldu.[5] Hizmet, aslen Ludicorp'un Game Neverending adlı web tabanlı çok yönlü çok oyunculu oyun için yaratılmış araçlardan çıktı. Flickr daha uygun bir proje olduğunu kanıtladı ve nihai olarak Game Neverending rafa kaldırıldı; Butterfield daha sonra Kasım 2012'de kapatılan oyuna benzer bir çevrimiçi oyun olan Glitch'i başlattı.
Flickr'ın önceki sürümleri, gerçek zamanlı fotoğraf değiştirme özelliklerine sahip FlickrLive adlı bir sohbet odasına odaklandı. Ardışık gelişmeler, bireysel kullanıcılar için arka uç yükleme ve dosyalama üzerine yoğunlaştı ve sohbet odası site haritasında gömüldü. Flickr'ın arka uç sistemleri Game Neverending'in kod tablasından uzaklaştıkça sonuçta düştü. Başlangıçta mevcut olmayan Flickr'ın temel özellikleri, bir patentin beklemede olduğu etiketleri, fotoğrafları favori olarak işaretleme, grup fotoğraf havuzları ve ilginçliktir.[6]
Yahoo, Mart 2005'te Ludicorp ve Flickr'i satın almıştı.[7] Edinimin 22 milyon dolardan 25 milyon dolara mal olduğu bildirildi. 26 Haziran - 2 Temmuz 2005 haftasında, tüm içerik Kanada'daki sunuculardan ABD'deki sunuculara taşınmış ve elde edilen tüm veriler Amerika Birleşik Devletleri federal yasalarına tabidir.[8] Mayıs 2007'de Yahoo, Yahoo! Fotoğraflar'ın 20 Eylül 2007'de kapanacağını ve bunun sonrasında tüm fotoğrafların silineceğini açıkladı. Kullanıcıların Flickr'a geçmeleri teşvik edildi. Ocak 2007'de Flickr, "Yahoo'nun satın alınmasından önce katılanlar" olan "Old Skool" üyelerinin, hizmeti kullanmaya devam etmek için hesaplarını bir Yahoo Kimliğine 15 Mart'a kadar bağlaması gerekeceğini açıkladı.[9]
Flickr Mayıs 2006'da hizmetlerini beta'dan "gamma" ya yükseltti; Değişiklikler Lifehacker'dan olumlu bir ilgi çekti.[10] Aralık 2006'da, ücretsiz hesaplara yükleme limitleri ayda 100 MB'ye (20 MB'dan) yükseltildi ve başlangıçta ayda 2 GB sınır olan Flickr Pro hesaplarından kaldırıldı. 9 Nisan 2008 tarihinde Flickr, ücretli abonelerin 90 saniye ve 150 MB boyutlarında videolar yüklemesine izin vermeye başladı.[11] Flickr, 2 Mart 2009'da HD videoları yüklemek ve görüntülemek için bu eklemeyi tamamladı ve ücretsiz kullanıcıların normal çözünürlükte video yüklemesine izin vermeye başladı. Aynı zamanda, serbest hesaplar için belirlenen sınır kaldırıldı. 2009'da Flickr, seçilen kullanıcıların hazır fotoğraflar kullanımı için fotoğraf gönderebilecekleri ve ödeme yapabilecekleri Getty Images ile ortaklık yaptığını açıkladı. 2010 yılında, kullanıcılar görüntüleri stok kullanımına uygun olarak etiketleyebilecekleri şekilde değiştirildi. Flickr, 20 Mayıs 2013'te, "sonsuz kaydırma" yoluyla göz atan ve tüm kullanıcılar için 1 TB ücretsiz depolama alanı da dahil olmak üzere yeni özellikler ekleyerek "Justified View" yakın aralıklı fotoğraf düzenini tanıtarak, önemli bir sitenin yeniden tasarımının ilk aşamasını başlattı. 7 Mayıs 2015'te Yahoo, siteyi yeniden elden geçirdi ve fotoğrafların yüklenmesinin yeni bir yolu olan ve sitenin uygulamalarını güncellediği yenilenmiş bir Kamera Rulosu ekledi. Yeni Uploadr uygulaması, Mac'ler, Windows ve mobil cihazlar için kullanıma sunuldu.[12]
Geliştirici(ler) | Yahoo |
---|---|
Güncel sürüm | 3.2.1 / 11 Haziran 2009) |
İşletim sistemi | Mac OS X, Windows 7, Vista & XP |
Lisans | GNU Genel Kamu Lisansı |
Resmî sitesi | Sitesi |
Özellikler
Hesaplar
Flickr üç tür hesap sunar: Ücretsiz, Reklamsız ve Doublr. Ücretsiz seçenek, fotoğraf başına 200 MB ile video başına 1 GB ve maksimum uzunluğu 3 dakika ile sınırlı bir depolama alanından bir terabayt içeriyor. Reklamsız seçenek, abonelerin yıllık belirli bir ücret karşılığında reklamları önlemelerine olanak tanır. Doublr hesabı, ücretsiz hesabın iki katını depolar.[13] Mayıs 2011'de Flickr, bir Flickr kullanıcısının hesabının yanlışlıkla silinmesinden ve uzun süredir restorasyonun kamuya açıklanmasından kaynaklanan bir hesap sonlandırmasını kolaylıkla tersine çevirmek için bir seçenek ekledi. Flickr, hesap sahibine herhangi bir sebep veya uyarı vermeden hesapları silebilir. Flickr, Mayıs 2013'ten önce Free ve Pro olmak üzere iki tür hesap teklif etti.[14] Veri depolama, erişilebilirlik ve etkileşim konusunda ücretsiz hesaplar sınırlıydı. Pro hesapları sınırsız bant genişliği ve depolama alanı aldı ve kullanıcıların her ay sınırsız sayıda fotoğraf ve video yüklemelerine izin verdi. Yeni Pro hesapları artık sunulmamaktadır, ancak eski hesaplar artık aktif kalmaktadır ve bu hesapları geri çekme planınız yoktur.[15]
Kuruluş
Bir Flickr fotoğrafçısının yüklediği görüntüler, bir Flickr hesabının temelini oluşturan sıralı "photostream" e gider. Tüm fotoğraf akışları, haklı görünüm, slayt gösterisi, "ayrıntı" görünümü veya tarih yazısı içeren bir arşiv olarak görüntülenebilir. Bir fotoğraf akışı resmini tıklamak, verileri harici web sitelerine gömmek için veriler, yorumlar ve özellikler yanında interaktif "fotopaj" da açar.
Kullanıcılar yüklenen fotoğrafları başlıklar ve açıklamalarla etiketleyebilir, yükleyici izin veriyorsa yükleyici veya diğer kullanıcılar tarafından etiketlenebilir. Bu metin bileşenleri bilgisayarın Flickr'u aramasını sağlar. Flickr, 2013 yılına kadar kullanılan ve en popüler anahtar kelimelerle etiketlenmiş görüntülere erişim sağlayan etiket bulutları uygulamak için erken bir web sitesiydi.[16] Etiketleme, Mart 2014'teki fotograf yeniden tasarımında daha da revize edildi. Flickr, folksonominin etkili bir şekilde kullanılmasının başlıca bir örneği olarak gösterildi.
Kullanıcılar Flickr fotoğraflarını bir klasik klasöre dayalı dosya düzenleme yönteminden daha esnek olan "albümler" (eski adıyla "kümeler") haline getirebilirler; çünkü bir fotoğraf bir albüme, birçok albüme veya hiçbirine ait olabilir. Flickr, albümleri bloglara, web sitelerine ve forumlara gömmek için kodlar sunar. Flickr albümleri, fiziksel bir hiyerarşiden ziyade kategorik meta verilerin bir biçimini temsil eder. Coğrafi etiketleme, albümdeki fotoğraflara uygulanabilir ve coğrafi etiketleme ile herhangi bir albüm iMapFlickr kullanarak bir harita ile ilişkilendirilebilir.[17] Ortaya çıkan harita bir web sitesinde gömülebilir. Flickr albümleri kendilerini daha üst düzey koleksiyonlar halinde organize edebilen "koleksiyonlar" halinde düzenlenebilir.
Organizr, Flickr arabirimi aracılığıyla erişilebilen bir Flickr hesabında fotoğraf düzenleme amaçlı bir web uygulamasıdır. Kullanıcıların etiketleri, açıklamaları değiştirmesine ve gruplamaları ayarlamalarına ve fotoğrafları bir dünya haritasına (Yahoo! Haritalar ile birlikte sağlanan bir özellik) yerleştirmesine olanak tanır. Google'ın Picasa ve F-Spot gibi masaüstü tabanlı fotoğraf yönetim uygulamalarının görünümünü, hissini ve hızlı işlevselliğini taklit etmek için AJAX'ı kullanır. Kullanıcılar, düzenleme için standart Flickr arabirimine alternatif olarak, bir seferde birden fazla fotoğraftaki değişiklikleri seçip uygulayabilir.
Erişim kontrolü
Bir grup herkese açıksa fotoğraf da halka açılıyor. Flickr ayrıca, belirli bir kullanıcı grubu için görüntü erişimini LiveJournal'a benzer şekilde kontrol etmek için kullanılabilen bir "kişi listesi" de sunar. Kasım 2006'da Flickr, özel fotoğrafların Flickr üyesi olmayan kullanıcılar ile paylaşılmasına izin veren bir "konuk kartı" sistemi oluşturdu.[18] Bu ayar, belirli bir gizlilik kategorisine (arkadaşlar veya aileler) ait grupların veya tüm fotoğrafların paylaşılmasına izin verir. Birçok üye, fotoğraflarının herkes tarafından görülebilmesine izin vererek, kategorize edilmiş fotoğrafların geniş bir işbirliği veritabanı oluşturuyor. Varsayılan olarak, diğer üyeler, görüntüleme iznine sahip oldukları ve çoğu durumda bir fotoğrafla ilişkili etiketlerin listesine ekleyebilecekleri herhangi bir fotoğraf hakkında yorum bırakabilir.[19]
Etkileşim ve uyumluluk
Sitenin temel işlevleri, standart HTML ve HTTP özelliklerine dayanır ve platformlar ve tarayıcılar arasında geniş uyumluluk sağlar; Flickr'ın işlevselliği RSS ve Atom özet akışlarını ve bağımsız programcıların hizmetlerini genişletmesini sağlayan bir API içerir. Bu, Flickr'ın işlevselliğini geliştiren ve genişleten çok sayıda üçüncü taraf Greasemonkey komut dosyası içerir. Flickr, 2006 yılında userscripts.org üzerinde en geniş kapsamlı ikinci site oldu. Organizr ve Flickr'ın diğer metin düzenleme ve etiketleme arayüzlerinin çoğu, en modern tarayıcıların uyumlu olduğu AJAX'ı kullanıyor.[20] Fotoğraflar, birçok kamera ve uygulamadan doğrudan yüklenmeyi sağlayan e-posta ekleri yoluyla kullanıcının fotoğraf akışına gönderilebilir. Flickr, coğrafi etiketlenmiş 3 milyonun üzerinde coğrafi görüntüde Geo mikro biçimini kullanıyor. Şirkete göre, Ağustos 2009 itibarıyla flickr, 124 sunucu arasında 62 veritabanında barındırılıyor ve her sunucu çiftinde 800.000 kullanıcı hesabı var. Highscalability.com tarafından derlenen bilgilere dayanarak, Kasım 2007 itibarıyla MySQL veritabanları sunucularda barındırılıyor, Apache HTTP Sunucusu, PHP (PEAR ve Smarty ile), parçacıklar, Memcached, Squid, Perl, ImageMagick ve Java içeren bir yazılım platformuyla (Red Hat'tan) Linux tabanlıdır; Sistem yönetim araçları arasında Ganglia, SystemImager, Subcon ve CVSup bulunur.[21] İmzalı Flickr kullanıcıları, diğer Flickr fotoğrafçılarının Photostream'lerini "takip edebilir". Bu işlemi tercihe göre telafi etmek isteğe bağlıdır. Bir kullanıcının ana sayfası, Rehber'in fotoğraflarının akışını 2/3 ekran boyutunda içerir.
Gruplar, ortak fotoğraf ilgi alanlarında Flickr'ın diğer üyeleriyle etkileşimde bulunmanın diğer önemli araçlarından biridir. Bir Flickr Grubu yöneticisi olan ve moderatörler atayabilen herhangi bir Flickr kullanıcısı tarafından başlatılabilir. Gruplar, yalnızca açık erişim veya davetiye olarak kullanılabilir ve çoğunun birleşik fotoğraf havuzu vardır. Flickr grubunun yöneticisi, gruba yönelik kısıtlamaları izleyebilir ve ayarlayabilir, üyelere ödüller verebilir ve fotoğraf içeriğini seçebilir ve yönetebilir. Bir gruba yapılan son yüklemeler bazen üyelerinin ana sayfalarında görünür. Grup fotoğraf havuzları "Yaslanmış Görünüm" ya da slayt gösterisi olarak görüntülenebilir.
Diğer fotoğraf akışlarından alınan fotoğrafların "Galerileri", özellik, fotoğrafın yükleyici tarafından devre dışı bırakılmadığı ve daha sonra herkese açık olarak görüntülenebilir olması koşuluyla, herhangi bir kayıt yapılmış Flickr kullanıcısı tarafından küratörlüğün yapılabileceği anlamına gelir.
Herhangi bir Flickr kullanıcısı, yükleyici tarafından devre dışı bırakılmadığı ve kullanıcılar bir fotoğrafı "favorilere ekleyebilecek" olmadıkça, Flickr fotoğrafına fotoğraf panosu üzerinde yorum yayınlayabilir. Bir kullanıcının favorileri haklı veya slayt gösterisinde izlenebilir.
Windows Fotoğraf Galerisi, Apple'ın iPhoto'su (sürüm 8), Adobe'nin Lightroom 3.2, Apple'ın Aperture (sürüm 3.0) ve karanlık tablo kullanıcıları fotoğrafları doğrudan Flickr'a yükleyebiliyor. Ayrıca, görüntülerini Flickr'a yüklediklerinde durumlarını diğer Sosyal Ağ Hizmetlerinden otomatik olarak güncelleyebilirler. Flickr, kullanıcıların web arayüzü kullanmadan fotoğraf yüklemelerini sağlayan Mac OS X ve Windows için bir masaüstü istemcisi sağlar.[22] Uploadr, sürükleyip bırakarak toplu fotoğraf yüklemelerine, her toplu iş için etiket ve açıklamalar ayarlamasına ve gizlilik ayarlarının düzenlenmesine olanak tanır.
Flickr pek çok üçüncü tarafla ortaklıklar kurmuştur. Flickr, varsayılan bir fotoğraf editörü olarak Flickr'a yerleştirilmiş Picnik'in daha düşük özellikli bir sürümünü içeren Picnik çevrimiçi fotoğraf düzenleme uygulamasıyla ortaklık kurdu. 5 Nisan 2012'de Flickr, Picnik'i varsayılan fotoğraf editörü Aviaryile değiştirdi.[23] Ticari haritalama verilerini kullanmanın yanı sıra, Flickr şimdi çeşitli şehirler için OpenStreetMap haritalama kullanıyor; Bu 2008 Olimpiyat Oyunları'na geçiş sırasında Pekin'le başladı. Ekim 2008 itibarıyla bu Bağdat, Pekin, Kabil, Sidney ve Tokyo için kullanılıyor. OpenStreetMap verileri gönüllüler tarafından toplanır ve Open Database Lisansı altında edinilebilir. Flickr, kartvizitler, fotoğraf kitapları, kırtasiye, kişiselleştirilmiş kredi kartları ve Moo, Blurb, Tiny Prints, Capital One, Imagekind ve QOOP gibi şirketlerden gelen geniş ebatlı baskılar da dahil olmak üzere çeşitli ürün çeşitlerini bastırıyor. Getty Images'la Flickr ortaklığı, kullanıcıların stok fotoğraflarını satması için 2014 yılı başından itibaren inceleniyor.[24]
Filtreleme
Mart 2007'de Flickr, üyelerin varsayılan olarak hangi fotoğraf türlerini yüklediğini ve fotoğrafların ne kadar güvenli olduğunu saptayan yeni içerik filtreleme seçenekleri ekledi. Bireysel görüntüler üç kategoriden birine atanır: "güvenli", "orta" ve "kısıtlı". Kullanıcılar, fotoğraflar ararken aynı ölçütleri belirleyebilir. Bazı kullanıcı türleri için arama konusunda bazı kısıtlamalar vardır: üye olmayan kullanıcılar, Yahoo hesaplarında reşit olduklarını belirten üyelerin Güvenli Arama'yı kullanmasına veya Güvenli Arama'yı denetleyebilmelerine karşın Güvenli Arama'yı kapatamazken, kullanıcılar daima saldırgan olarak işaretlenmiş fotoğrafları çıkaran Güvenli Arama'yı kullanmalıdır.[25] Sistem, aile dostu fotoğrafların ve yetişkinlere uygun içeriğin oldukça iyi ayrılmasını sağlar; Genel fotoğraf aramaları normalde yetişkinlere yönelik içeriğin görünürlüğü, kullanıcıları ve onu incelemeyi seçen adanmış Flickr topluluklarıyla sınırlandırılmış olarak pornografik sonuçlar vermez. Flickr, bu filtreleme sistemini, Güney Kore, Hong Kong ve Almanya da dahil olmak üzere tüm uluslar için erişilebilirlik seviyesini "güvensiz" içerik olarak değiştirmek için kullandı.
Lisans
Flickr, kullanıcılara fotoğraflarını belirli yaygın kullanım lisansları altında serbest bırakma veya onları "tüm hakları saklıdır" olarak etiketleme olanağı sunar.[26] Lisanslama seçenekleri arasında öncelikle Creative Commons 2.0 atıf tabanlı ve küçük içerik kontrol lisansı bulunur - ancak yargı ve sürüme özgü lisanslar seçilemez. Site, "etiketler" gibi, yalnızca belirli bir lisansı taşıyan fotoğrafların kolaylıkla aranmasına olanak tanır.[27]
Birçok müze ve arşiv, 16 Ocak 2008'de ilk kez yayınlanan "bilinen kısıtlamalar" lisansıyla yayınlanan görüntüleri yayınlıyor. Flickr'a göre, lisansın amacı "öncelikle gizli hazineleri dünyanın kamusal fotoğraf arşivlerinde göstermek ve ikinci olarak da girdinizin ve bilginin bu koleksiyonları daha zengin hale getirebileceğini göstermek"dir.[28] Katılımcılar, Danimarka Ulusal Müzesi, Powerhouse Müzesi, George Eastman Evi, Kongre Kütüphanesi, Nationaal Arşivi, Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi, İskoçya Milli Kütüphanesi, New South Wales Devlet Kütüphanesi ve Smithsonian Enstitüsü'nü içeriyor.
Mayıs 2009'da Beyaz Saray resmi fotoğrafçısı Pete Souza, Flickr'i Beyaz Saray fotoğraflarını serbest bırakmak için bir yol olarak kullanmaya başladı. Fotoğraflar başlangıçta, orijinal fotoğrafçıların alacak olmasını gerektiren bir Creative Commons lisansı ile gönderilmiştir.[29] Flickr daha sonra telif hakkı kısıtlamaları taşımayan "Birleşik Devletler Hükümeti Çalışması" olarak tanımlayan yeni bir lisans oluşturdu.
Mart 2015'te Flickr, Lisanslama seçeneklerine Creative Commons Public Domain Mark ve Creative Commons Zero'yu (CC0) ekledi.[30] Kamuya Açık Alan Adı İşareti, artık telif hakları ile korunmayan görüntüler içindir. CC0, telif hakları veya komşu haklar tarafından hala korunan ancak hak sahiplerinin bu haklardan feragat etmeyi seçtiği eserler için kullanılır.
Bir sanatçının telif hakkıyla korunan eserinin başka bir lisan kapsamında üçüncü bir tarafça yeniden dağıtıldığı bir lisans aklama yöntemi Flickrwashing olarak bilinir.
Sansür
12 Haziran 2007'de, sitenin yerelleştirilmiş dil sürümlerinin kullanıma sunulmasından sonra, Flickr potansiyel olarak tartışmalı fotoğrafların filtrelenmesi için kullanıcı tarafında derecelendirme sistemi uyguladı. Aynı zamanda, Almanya, Singapur, Hong Kong ve Güney Kore'deki Yahoo yan kuruluşlarına kayıtlı hesaplara sahip kullanıcılar, kullanılan "üç bölümlü" ölçekte "ılımlı" veya "sınırlı" olarak derecelendirilen fotoğrafları görüntülemeleri engellendi. Özellikle Almanya'daki birçok Flickr kullanıcısı, Flickr ve Yahoo'dan istenmeyen sansür talep ederek yeni kısıtlamaları protesto etti.[31]
Hukuki ayrıntılara girmek istemeyen Flickr yönetimi, sıkı filtrelemenin sebebinin Almanya'da alışılmadık sıkı yaş doğrulama yasaları olduğuna işaret etti. Konu, Alman ulusal medyasında, özellikle çevrimiçi yayınlarda dikkatleri çekti. İlk raporlar, Flickr'ın eyleminin savcılığa karşı makul, çirkin bir önlem olduğuna işaret etti, ancak daha sonra yapılan kapsama, Flickr'ın eyleminin gereksiz yere katı olabileceğini ima etti.[32] Flickr, 20 Haziran 2007'de Alman kullanıcılarına "ılımlı" (ancak "sınırlı" olmayan) görüntülere erişim izni vererek tepki verdi ve gelişmiş yaş doğrulama prosedürleri içeren Almanya için gelecekte yapılacak bir çözümü ima etti.
Flickr, 1 Haziran 2009'dan bu yana, 1989 Tiananmen Meydanı Olaylarının 20. yıldönümünden önce Çin'de engellendi.[33]
Kaynakça
- "Arşivlenmiş kopya". 22 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2018.
- "An Amazing 8 Years" (İngilizce). blog.flickr.net. 10 Şubat 2012. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2015.
- "Flickr.com Site Overview" (İngilizce). Alexa. 26 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2015.
- "New Flickr App Offers 360° Photo Experience Via Samsung Gear VR Powered By Oculus" (İngilizce). blog.flickr.net. 9 Aralık 2015. 5 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2016.
- "Arşivlenmiş kopya". 5 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 17 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2020.
- "Arşivlenmiş kopya". 17 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 26 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 27 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 11 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 27 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 10 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 2 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 27 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 11 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 3 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 27 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 27 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 27 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 15 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 26 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 11 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 27 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 26 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 21 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 28 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 13 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 27 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 27 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 27 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.
- "Arşivlenmiş kopya". 6 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2017.