Minute Maid

Minute Maid, genellikle limonata, meyve suyu veya portakal suyu ile ilişkili, ama şimdi Hi-C dahil olmak üzere birçok türde alkolsüz içeceklere uzanan meşrubatların bir ürün grubudur.[1] Minute Maid Orta Avrupa'da Cappy markası altında satılmaktadır. Rusya'da ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde Minute Maid "Моя Семья" (Moya Semia, "Ailem") ve "Добрый" (Dobrıy, "Hoş") markası altında üretilmektedir.[2][3] Minute Maid, portakal suyu konsantresini pazarlayan ilk şirketti ve ABD genelinde dağıtılmasını ve yıl boyunca hizmet vermesini sağladı. The Minute Maid şirketi The Coca-Cola Company'ye aittir ve dünyanın en büyük meyve suları ve içecekleri pazarlayıcısıdır. Firma merkezi 16 Şubat 2009 tarihinde Sugar Land Town Square, Sugar Land, Teksas'nda açtı; daha önce Houston'da 2000 St. James Place binasında bulundu.[4]

Minute Maid
Tip Meyve suyu
Üretici The Coca-Cola Company
Köken ABD
Bağlantılı ürünler Cappy
Fruitopia

Şirket, 1945 yılında Florida Foods, Inc. olarak kuruldu. 1.900'den fazla çalışanı ve 2 milyar doların üzerinde satış var.

Tarihi

1945 yılında, Boston, Massachusetts Ulusal Araştırma Şirketi (NRC), ABD savaş harekâtında kullanılmak üzere tıbbi ürünlerin dehidre edilmesi için önceden geliştirilmiş yüksek vakumlu bir buharlaştırma işlemi kullanılarak bir portakal suyuna bir toz halinde konsantre edilmesine yönelik bir yöntem geliştirdi. Amerika Birleşik Devletleri Ordusu, savaş için 500.000 lb (227.000 kg) 'a ihtiyaç duyuyordu, bu yüzden NRC yeni bir şirket olan Florida Foods Corporation'ı yarattı.[5] John M. Fox tarafından yönetilen şirket, 750.000 dolarlık hükûmet sözleşmesini kazandı. Savaş sona erdi, fabrika inşa edilmeden önce sözleşme iptal edildi, ancak yatırımla birlikte şirket bir ürünle ilerledi.

Şirket, portakal suyundaki suyun yüzde 80'ini ortadan kaldıran bir işlem kullanarak dondurulmuş portakal suyu konsantresi oluşturmaya karar verdi. Bir Boston pazarlama firması Minute Maid ismiyle ortaya çıktı ve meyve suyunun hazırlanmasının hızlı ve kolay olduğunu ima etti.[6]

İlk sevkiyat Nisan 1946'da gerçekleşti. Aynı ay, şirket, Vacuum Foods Corporation olarak yeniden adlandırıldı. Reklam için sınırlı fonlar ile Fox, talep edilene kadar ücretsiz numune vererek kapıya kapıyı açtı.[7] Ekim 1948'de, Time dergisi, eğlence uzmanı Bing Crosby'nin Minute Maid'i tanıtmak için 5 günlük bir radyo şovunu kullanacağını duyurdu. Crosby radyo şovu Ekim 1950'ye kadar sürdü ve yılın her saatinde, portakalın yetiştiği yerlerden, popüler olduğu kanıtlanmış, taze tatlandırılmış portakal suyu alma ve şirketin ulusal başarısına yol açtı.

Ekim 1949'da şirket Minute Maid Corp. adını aldı. 1954'ün sonlarında Minute Maid rakibi Snow Crop'u satın aldı.[8] Minute Maid şirketi 1960 yılında Coca-Cola tarafından satın alındı.

1967'de Minute Maid Houston, Teksas'a taşındı ve Coca-Cola Foods bölümünü oluşturmak için Duncan Foods ile birlikte çalıştı. 1970 yılında, şirket Amerika Birleşik Devletleri'nde sık sık "köle mahallesi" olarak adlandırılan kötü konutlar ve Florida'daki Minute Maid çiftlik işçilerinin çalışma koşulları konusunda bir skandala dahil oldu. Birleşik Çiftçi İşçileri işçilere destek olmak için adım attılar.

1973'te şirket, Amerika'da ilk hazır içecek, soğutulmuş portakal suyu ürününü piyasaya sürdü ve Tropicana ile “portakal suyu savaşı” na girdi. 1996 yılında isim Minute Maid Corp.'dan Minute Maid Company'ye dönüştü.[9]

Coca-Cola Company, Florida'daki Minute Maid portakal bahçelerini 1997'de sattı. Birleşik Çiftlik İşçileri bu süre zarfında yine üreticilerin tarafını aldı. 2001 yılında, Coca-Cola'nın Minute Maid bölümü, Simply Orange markasını başlattı.

2002 yılında Minute Maid, Enron Field'dan Minute Maid Park'a Houston Astros basketbol sahasını yeniden markalamak için adlandırma haklarını aldı.[10] 2003'te Minute Maid'in bölümü tamamen Coca-Cola Kuzey Amerika ile birleşti.

Kaynakça

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

Galeri

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.