Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Avusturya postaneleri

Avusturya ve diğer Avrupa ulusları Osmanlı İmparatorluğu'daki posta sistemini geniş bir şekilde devam ettiriyorlardı. Tipik olarak Osmanlı'nın güvenilmez posta sistemi tarafından motive ediliyorlardı. Avusturya için, uygulama 1748 yılında İstanbul'un dışında Galata'da bir postanenin kurulmasıyla başladı ve sonuç olarak bunların düzinelercesi Balkanlar ve doğu Akdeniz boyunca genişledi.

Avusturya Postanesi, Kudüs'ün Yafa Kapısı içinde yer alıyordu.

1863 yılı başlangıcında Lombardiya-Venedik pulları kullanılıyordu. Fakat 1867 yılında bu bölgenin kaybedilmesinden sonra Avusturya özel pullar ( görünüşte dönemin Avusturya pullarının aynısı) basmak zorunda kaldı. Fakat nominal değerleri soldi ve Avusturya Florinleriydi. 1886 yılında bu Türk lirası paraya ve kuruşa dönüştürüldü. İlkin var olan postane pullarının sürşarjlanmasıyla ve daha sonra düzenli Avusturya pullarıyla.

Pullar 1906 yılında kalan yerden devam eden postaneler için kendilerine özgü namonal değerleri kayıp olan Avusturya pullarını kullanarak (bu noktada Avusturya pullarının nominal değeri ikinci adımda basılıyordu) basılıyordu ve 1908 yılı jubile basımı ayni dizaynı ve kuruşları içeriyordu.

ilk pullar yaygın değilken, İmparatorluğun sonunda mektup miktarı o kadar çoktu ki, kullanılmış veya kullanılmamış pullar yaygınca geçerliydi.

Kaynakça

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.