Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sakarya Üniversitesine bağlı olarak eğitim veren bir fakültedir. 18/03/2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla 2 bölüm (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler) olarak kurulmuş ve karar 02/05/2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.[1]

Sakarya Üniversitesi Senatosu ise 18.12.2014 tarih ve 439 sayılı kararıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki tüm bölümlerin, öğretim elemanları ve öğrencileriyle birlikte Siyasal Bilgiler Fakültesine aktarılmasına karar verip konuyu YÖK'e sunma kararı almıştır. Şu an için Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler bölümleri olan Sakarya Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İİBF'nin diğer bölümlerinin Senato Kararıyla SBF'ye aktarılması YÖK tarafından uygun görülürse bölüm sayısı artabilecektir.

Bölümler

  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  • Maliye
  • Finansal Ekonometri
  • İktisat
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • Uluslararası İlişkiler

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 11 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuş ve 1993-94 öğretim yılında İktisat ve İşletme Bölümleriyle lisans öğrenimine başlamıştır. Fakültemiz; İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Turizm İşletmeciliği, Maliye, Ekonometri ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere sekiz bölümden oluşmaktaydı.

İktisat ve İşletme Bölümleri 1993-94 öğretim yılında, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 1995-96 öğretim yılında, Kamu Yönetimi Bölümü 1996-97 öğretim yılında lisans öğretimine başlamış olup, I. ve II. Öğretim olmak üzere ikili öğretim yapmaktadırlar. Uluslararası İlişkiler Bölümü de sadece I. öğretim düzeyinde 1997-98 öğretim yılında öğretime başlamıştır. Turizm İşletmeciliği Bölümü 2001-02 öğretim yılında, Maliye Bölümü ise 2002-03 öğretim yılında öğrenci alarak faaliyete geçmiştir. Ekonometri Bölümü henüz öğretime başlamamış olup, öğretim hazırlıklarını sürdürmektedirler.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları kamu ve özel kesimde çok geniş çalışma imkânlarına ilaveten "kaymakamlık" ve idare ve vergi mahkemelerinde "hakimlik" haklarına da sahiptirler. Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümlerinde yüksek lisans ve doktora düzeyinde de öğretim yapılmaktadır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 10 profesör, 8 doçent, 40 yardımcı doçent, 5'i yurtdışında olmak üzere toplam 41 araştırma görevlisi ve 2 uzman olmak üzere toplam 101 öğretim elemanı ile 15 idari personel görev yapmaktadır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, birinci öğretimde 1318, ikinci öğretimde 961 olmak üzere toplam 2279 lisans öğrencisi; 424'ü yüksek lisans, 73'ü doktora öğrencisi olarak da toplam 497 lisansüstü öğrencisi öğrenim görmektedir.

2010 yılı itibarıyla İşletme Fakültesinin kurulmasıyla işletme, insan kaynaklarıi turizm otelcilik bölümlerinin ayrılmasıyla İktisat, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Ekonometri ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere altı bölümden oluşmaktadır.

Kaynakça

  1. "Arşivlenmiş kopya". 2 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2014.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.