E-Kent

E-Kent; 2002 yılında Bursa'da kurulan; genel merkezi İstanbul'da bulunan; geçiş, biletleme ve elektronik ücret toplama sisteminde yazılımsal ve donanımsal ihtiyaca yönelik hizmet sunmaktadır. Aktif Bank'ın yan kuruluşudur. Toplu taşıma ve akıllı şehir çözümleri alanında Türkiye'nin 16 şehrinde hizmet vermektedir. Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu'nun geçiş-biletleme sistemini işletmektedir.

E-Kent
Tip Anonim şirket
Kuruluş 2002
Genel merkezi İstanbul, Türkiye
Kilit kişiler Ceyhun Kazancı
Sahibi Aktif Bank
Website e-kent.com.tr

Kendi bünyesindeki AR-GE Çalışmaları ile birlikte ücret toplama sisteminde akıllı kart sistemleri, EMV (Europay, Mastercard, Visa) ile ödeme sistemleri, NFC mobil ödeme ve QR Kod ile gelişen teknoloji ile uyumlu kamu ve özel sektör farketmeksizin her şehir için özel tasarlanmış hizmet sağlamaktadır.

E-Kent'in geliştirdiği başlıca çözümler

  • Elektronik Ücret Toplama Sistemi
  • Geçiş Ve Biletleme Sistemleri
  • Araç Takip Sistemi
  • Araç İçi Yolcu Bilgilendirme Sistemi
  • Akıllı Durak Yolcu Bilgilendirme Sistemi
  • Bilet, Kart, Satış Otomatları (TVM)
  • Online-Mobil Platform Yazılımı Ve Çözümleri

Hizmet sahası

Hizmet verdiği bazı şehirler aşağıdaki gibidir.

Sıra No Şehir
1 Anamur/Mersin
2 Akçakoca/Düzce
3 Ankara[1]
4 Bitlis
5 Kahta/Adıyaman
6 Kayseri[2]
7 Kahramanmaraş[3]
8 Kilis[4]
9 Tokat

Kaynakça

  1. "Ankara Büyükşehir Belediyesi: Ankarakart'a zam kararına onay vermiyoruz". tr.sputniknews.com. 30 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2020.
  2. "E-Kent'ten Türkiye ve Avrupa'nın İlk Şehir Kartı! | Aktif Bank". www.aktifbank.com.tr. 7 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2020.
  3. "K.Maraş'ta Kredi Kartı İle Yolculuk Yapılabilecek". www.kahramantv.com. 6 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2020.
  4. "E-Kent Geçiş Sistemleri ve Biletleme Teknolojileri A.Ş. LinkedIn'de 06.Ocak.2020 tarihi itibariyle Kilis'te toplu taşıma araçlarında "". www.linkedin.com. Erişim tarihi: 3 Aralık 2020.

Dış Bağlantılar

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.