Shaolin Kung Fu

Shaolin Kung-Fu, İçerik olarak uzun zaman, uzun yol, güç, merhamet, silah, maharet, sevgi, erdem gibi derin anlamlar ifade eden bir dövüş sanatıdır

Bir Shaolin Kung Fu Okulu

Shaolin Kung-Fu bir yaşam biçimidir, bir mücadele sanatıdır, özgüvendir, kendini tanıyıp sevmek ve tüm canlıları da sevmektir. Başarılı olunduğunda insanoğlunun standart kalıpların dışına çıkarak bilinmeyen sırları keşfetmesi, inanılmaz olanın gerçekleşmesi demektir. Ömür boyu sağlık ve sıhhatli yaşamak demektir.

Gerçek Shaolin Kung-Fu sanatını bilen usta sayısı bugün Çin’de dahi çok azdır. Nedeni Shaolin Rahipleri’nin bu sanatı inançları gereği çok gizli tutmuş olmaları, dış dünyadan saklayarak sadece bu sanatı hak ettiğine inandıkları insanlara öğretmelerinden kaynaklanmıştır. Günümüzde son derece özünden uzak ve yozlaşmış bir şekilde Shaolin veya farklı isimler adı altında birçok Kung-Fu stili mevcuttur. Bunların büyük bölümü akrobasi ve gösteriye dayalı olup, gerçek Kung-Fu Sanatı’nı yansıtmamaktadır.

Shaolin Kung-Fu teknikleri 550 ana hareketten oluşur. Bu sayı insan anatomisinin mantıklı olarak üretebildiği maksimum limittir. Oldukça kapsamlı olan bu tekniklerle binlerce farklı kombinasyon oluşturulabilir. Yeryüzünde varolan savaş sanatlarının atası olup tümünün birleşik gücünü temsil eder. Yani diğer savunma sanatları Kung-Fu’nun sadece belirli kesitlerini oluşturur. Her insanın doğasında var olan bu sanatı ortaya çıkartmak hiç de kolay olmamıştır. Shaolin Rahipleri oldukça uzun bir zaman boyunca insan doğası kadar tabiatta var olan diğer canlıların da doğasını, yaşam şeklini sürekli gözlemlemişlerdir. İnsanoğlunun bu canlılardan farkını, üstün ve zayıf yanlarını, analiz ederek tüm bunları akıl ve mantık süzgecinden geçirmişler, ortaya çıkan sonucu insan ruhu ve bedeni ile bütünleştirerek, inanılması güç bir başarı elde etmişlerdir.

Doğuşu yüzyıllar öncesine dayanan bu sanat Shaolin Rahipleri tarafından kendilerini yaşamın tüm kademelerinde güçlü kılabilmesi adına geliştirdikleri insanoğlunun içinde var olan gücün dışa yansımasıdır.

Shaolin Kung-Fu

Shaolin Kung-Fu sanatını güçlü kılan özelliklerinden bazıları:

Kısa vuruşlar: Bir Kung-Fu ustası iç enerjisini (chi), beyin ve ruh gücü ile birleştirmeyi başarabildiğinde 40 cm. ve daha üstü mesafeden uygulayabileceği bir vuruşu , 3–5 cm. gibi çok kısa sayılabilecek bir mesafeden de aynı şiddette uygulayabilir.

Hayvan stilleri: Kung-Fu nun gücüne güç katan bu stiller Aslan, Kaplan, Yılan, Kartal, Turna ve Kuğu stilleridir. Shaolin Rahipleri bu canlıların en güçlü taraflarını insanoğlunun üretebildiği maksimum sayıdaki hareketlerle uyumlu hale getirerek müthiş bir başarı sağlamışlardır.

İnsan davranış biçimlerinden uyarlanan Sarhoş, Çapulcu ve Bıçak stilleri: Shaolin rahipleri sarhoş bir insanın fiziki görüntüsüne bürünerek son derece kurnazca tasarlanmış bir stilin yanı sıra, kendini koruyamayacak kadar aciz ve yetersiz görünümlü insanların beklenmedik saldırılarla düşmanlarını şaşkına çevirip gafil avlamalarından uyarlanmış olan Çapulcu Stilini geliştirmişlerdir. Bıçak stili de ellerin özel çalışmalarla son derece sert ve güçlü bir hale getirilerek tıpkı bir bıçak gibi etkili ve ölümcül olarak kullanılabilmesine imkân sağlayan çok etkili bir stildir.

Hedef küçültme tekniği: Küçük boyuttaki bir hedefin büyük olan hedefe göre daha zor isabet alacağı, küçük bir alanı savunmanın genişledikçe zaaf ve açıkları artan bir alana göre daha kolay ve güçlü olacağı gibi gerçekçi yaklaşımlar sonucu elde edilen yapısı itibarıyla yere daha güçlü basma ve gücü her yöne maksimum şekilde yayarak eşit ölçüde kullanabilme imkânı verebilen çok başarılı bir savunma tekniğidir.

.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.