Nokia N81

Nokia N81 Nokia tarafından piyasaya sunulan Nokia N serisi'ne ait kızaklı akıllı telefon. 29 Ağustos 2007'de Nokia tarafından ilan edilerek bir sonraki ay açıklandı. S60 Symbian 9.2 sisteminde çalışdı. Nokia 6111, Nokia N76 ve Nokia N91 modellerinin devamı, Nokia N85 modelinin öncülüdür.

Nokia N81
Kamera 2 MP, LED flash
Hafıza 12 MB, 96 MB RAM
Batarya Li-Po 1050 mAh (BP-6MT)[1]
Ağırlık 140 g (4,9 oz)
Ekran 240 x 320 piksel, 2.4 ", 16M Renkler
Bağlantı Wi-Fi 802.11b/g with UPnP

N81, 2003 yılın N-Gage cihazı gibi mobil oyun cihazı olarak pazarlandı. Model N-Gage platform'una sahiptir. 2008'de N-Gage 2.0 oyun servisiyle önceden yüklenmiş olan ilk cihazdı (genel beta olsa da), N-Gage oyunları ve diğer uygulamalar için kullanılabilen iki özel oyun anahtarı geldi.[2] Dört yönlü gezinme tuşu, ekranın altındaki gümüş renkli hafif yuvarlak kare anahtar da kapasitif bir sensör içerir. Bazı bellenim revizyonları, kullanıcının iPod'un bazı modellerinde tıklama tekerleğine benzer şekilde kaydırarak seçenekler arasında ilerlemesine izin verdi.[3] N-Gage'in piyasaya sürülmesinde N81, özellikle Nokia tarafından reklamlarda seçildi. N81, özel oyun tuşlarına sahip tek N-Gage 2.0 cihazı olması açısından dikkat çekicidir.

Donanım

Modelin boyutu 102x50x17.9 mm, ağırlığı - 140 gramdır. Üstte açma / kapama tuşu var, bekleme modunda bir profil değişikliği sunuyor. Ayrıca kulaklıkları bağlamak için 3,5 mm'lik kriko ve telefonu kilitleme için bir ayar bulunuyor. Sürgü de buraya getirildi, klavyeyi engelledi. Sürgü mekanizması otomatik hata ayıklama ile donatılmıştır.[4]

Ekran 16 milyona kadar renk (TFT) görüntüler, QVGA çözünürlüğü vardır (240x320 piksel, 37x49 mm, 2.4 inç). Ekran, 12 satır metin ve üç servis hattı gösterebilir. Nokia Browser varsayılan tarayıcı mevcuttur. Web tarayıcı modunda, yaklaşık 20-22 satır metin elde edilebilir. Ekranın kalitesi iyidir, resim canlıdır, güneşte bilgiler okunabilir haldedir.[5]

Nokia N81'de Gezinti düğmesi mekaniktir, küçüktür ve kenarları çıkıntı yapar. Anahtarın çevresindeki bölgede oyuncuya hızlı erişim için düğmeler var. Nokia cihazında ilk defa sensörler kullanılır; parmağı gezinme tuşu çevresinde kullanıcı parmağını hareket ettirerek galerideki listeleri tarayabilir (saat yönünde, yönü ne olursa olsun liste kayar).[6] Sayısal tuşlar orta boydadır ve düz plastik plakaların arkasında gizlidir.

Telefon, yeni nesil lityum polimer pil - BP-6MT kullanıyor. Önceki modellerden farkı 1050 mAh'dir. Pil başka bir sistem mimarisi kullanımını dikkate alarak çalışma süresinde iyi bir artış sağlar.[7]

Bellek ve medya

Modeller Nokia N81 ve Nokia N81 8 GB, ilk durumda microSD hafıza kartları, dahili flash bellekler için bir yuva varlığına göre farklıdırlar. İlk model için, 4 GB'a kadar kartlar yüklemek mümkündür, daha büyük haritaların görünümü ile cihaz tarafından da desteklenecektir.[8]

Telefon 128 MB NAND hafızasına sahiptir, işletim sistemini ve kullanıcı verilerini depolamak için kullanılır. Yeni cihazda, kullanıcı yaklaşık 25 MB boş alana erişebilir (C sürücüsü). Aynı zamanda, Nokia N81 8 GB flaş bellek bir E diski oluşturuyor, mevcut 7672 MB maksimum kapasiteye sahiptir.

Sağ taraftan, bir multimedya menüsüne sahip ilk model Nokia N95 olarak adlandırılabilir; burada çağrısı kayar kapının müzik tuşlarına doğru kaymasıyla eşleştirilmiştir. Ancak Nokia N81'in aksine, menünün ilk sürümünde tek tek işlevlere hızlı erişim rolü oynamıştır. Nokia N81'de kullanıcı ayrı bir tuşa tıklarsa, her sayfadaki aynı işlevlerin gruplandığı karusel menüye girer.[9] Sayfalar arasında gezinti tuşunu kullanarak veya numaralarla gezinebilir (hızlı arama). Geçerli sürümde yalnızca altı sayfa var, sayfalar değiştirilebilir. Varsayılan olarak, ilk müzik bu sayfadan gelir, kullanıcı kütüphaneye göz atabilir, tüm dosyaları rastgele sırayla çalabilir, podcast'leri görebilir.[10] Oyunlar, N-Gage bölümünde olduğu gibi tamamen aynı yeteneklere sahiptir. Galeri - son çekilen resmi gösterir ve ayrıca albümlere erişim sağlar. Rehber - rehberi, sık kullanılanları görüntüler. İnternet - internet ve favorilere bağlantıları, haritalar - haritalar üzerindeki noktalar, sık kullanılan yerleri gösterir.

Kaynakça

Dış bağlantılar

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.