Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER), Türk edebiyatını, dilini, sanatını ve kültürünü araştırmak amacıyla 4 Mart 2008 tarihinde İstanbul’da kurulmuş bağımsız bir sivil toplum kuruluşu.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği
Kuruluş 2008, Mart
Tür STK
Merkez İstanbul, Türkiye
Hizmet bölgesi Türkiye
Lider Şerif Aydemir
Gönüllü 700
Resmî site eskader.net

Genel Merkezi Fatih Cağaloğlu semtinde olan derneğin kurucuları arasında Muhterem Yüceyılmaz, Bestami Yazgan, Nidayi Sevim, Yusuf Dursun, Şerif Aydemir, Nur Hilâl Ünlü, Abdülkadir Süphandağı, Hamit Kardaş ve Mehmet Nuri Yardım gibi isimler vardır. Şair, yazar ve kültür adamı olarak 700'ü aşkın üyesi bulunmaktadır. Dönemsel olarak Yazı, Şiir, Senaryo, Dil, Karikatür ve Fotoğraf Atölye çalışmaları vardır.

Uzun yıllar Basın İlan Kurumu (BİK) ile birlikte Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesinde “Matbuat Âleminden Sanatkâr Çehreler” isimli programı yürüttü.[1] Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB ) Kültür AŞ tarafından desteklenen TDV kitap fuarında, “Beyazıt Ramazan Sohbetleri”ni düzenledi.[2] Cağaloğlu TİMAŞ Kitap Cafe'de “Bâbıâli Sohbetleri”ni organize etti.[3] 2008 yılından beri 29 dalda “Eskader Kültür-Sanat Ödülleri” verilir.[4] ESKADER'in Genel Başkanlığını güncel olarak Yazar Şerif Aydemir yürütmektedir.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği Ödül Kategorileri

Kaynakça

  1. BİK ve ESKADER ortak programında Ahmet Kabaklı anıldı. 1 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. bik.gov.tr. Erişim Tarihi: 01.11.2016
  2. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı sona erdi. 1 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. diyanetvakfi.org.tr. Erişim Tarihi: 01.11.2016
  3. Edebiyatçılar Sezai Karakoç'u anlattı. turkiyegazetesi.com.tr. Erişim Tarihi: 01.11.2016
  4. ESKADER Ödülleri açıklandı. haber7.com. Erişim Tarihi: 31.10.2016
  5. 2015 ESKADER Ödülleri Açıklandı. iha.com.tr. Erişim Tarihi: 31.10.2016

Dış bağlantılar

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.