Almanya'daki otoyollar

Almanya´daki otoyollar, (Almanca: Bundesautobahn) Almanya'daki federal otoyollardır. Otoyolların inşası Nazi dönemine kadar gitmektedir. Buradaki otoyollar 13.092 km uzunluğundadır (2019). Bu da Almanya'yı Avrupa'nın en uzun, Dünya'nın da 3. en uzun (Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'den sonra) otoyol ağına sahip ülke yapmaktadır. Hız limiti sınırsızdır fakat 130 km/h hızla gidilmesi önerilir. Otoyollardan sadece kamyon ve tırlardan ücret alınır.

Almanya´daki mavi otoyol tabelası

Tarihi

Otoyol yapımı fikri ilk kez, Weimar Cumhuriyeti'nde 1920'lerin ortalarında tasarlandı ancak inşaatın yavaşlığı ve ekonomik sorunlar ve siyasi desteğin eksikliği nedeniyle planlama aşamasının ötesine çok ilerleme olmadı. İlk kamu yolu, Köln ve Bonn arasında 1932 yılında tamamlanmış ve 6 Ağustos 1932 tarihinde Konrad Adenauer (Köln Belediye Başkanı ve Batı Almanya'nın gelecekteki Şansölyesi) tarafından açıldı. Bugün, bu yol Bundesautobahn 555 ismini almıştır. Bu yol henüz Autobahn denilen ve modern otoyollar gibi değildi, ancak bunun yerine kavşaklar, yaya, bisiklet, veya hayvan gücüyle çalışan ulaşım olmadan iki şeritli her yöne sahip bir Kraftfahrstraße ("motorlu araç yolu") olarak adlandırıldı.

1933'te Naziler iktidara gelince, Adolf Hitler heyecanla, Fritz Todt'u, Alman Yol İnşaat Müfettişliğine atayarak, iddialı bir otoban inşaat projesi başlattı. 1936 yılına gelindiğinde, 130,000 işçi doğrudan inşaat yakınında inşa edilen yapılarda, kırsal alanlarda, işçileri barındırmak için yeni kamplar yapılarak, inşaat malzemeleri, çelik, beton, tabela, bakım ekipmanları tedarik edilerek 270.000 işçi istihdam edilmiştir. Autobahnlar öncelikle askeri büyük altyapı iyileştirmeleri olarak tasarlanmamıştır. Almanya'daki tüm büyük askeri taşımaları yakıt tasarrufu için trenle yapılmıştır. Propaganda bakanlığı, uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken büyük bir medya olayı haline autobahnların yapımını tanıttı.

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.