Sovyet votkası

Sovyet votkası (Rusça: Советскaя Вoдкaь) 5 Mart 1969 tarihinde Nıkolae Andrei Kanackow tarafından üretilmeye başlanmıştır. Bugüne kadar üretilmiş en sert içkidir. Alkol oranı % 92 dir.5 kez damıtılır. 1969 yılından 1990 yılına kadar 210 adet üretilmiştir. Kanackow geleneksel olarak her yıl 10 adet üretmiştir.Günümüzde bu şişelerden sadece 19 adet kalmıştır.Sovyet votkası çok sert olduğundan genellikle Ruslar -40 dereceye varan soğuk bölgelerinde bu içkiyi içerlerdi. Bu yüzden sovyet votkası tundra dışındaki yerlerde pek fazla içilmez. Sovyet votkası yüksek zümreye hitap eden bir içkiydi tabiatıyla bu sosyalist Rusya'da ne kadar zor elde edildiğinin bir göstergesidir. Genellikle Sibirya veya Kamçatka'da ava giden kişiler tarafından içilirdi. Bir yudumu insanı sarhoş etmeye yeter. 9 Ekim 1990 yılında Nıkolae Andrei Kanackow'un ölümünden dolayı bir daha üretilemedi. Günümüzde kalan 19 şişeden 4 tanesi Rusya'daki votka müzesindedir.

Sovyet Votkası Kültürü

Sovyet Votkası, beş kez rektefiye edilmiş aktif kömürden süzülmüş ve içilebilecek düzeye dek sulandırılımış ve nar konsantresi ile damıtılmış saf alkoldür. Bunun için özel tat ve kokusu yoktur ve kızıl renktedir. İsmi kızıl renkte olduğu için rusçada kızıl anlamına gelen Sovyet(Советских)konmuştur.

Sovyet Votkasının ham maddesi çavdar,buğday ve benzeri tahıl ile patates ve karabiberdir. Bunlar pişirilir ve malt ile mayşelenerek şekerlendirilir. Süzüldükten sonra %90-92 alkol derecesine düşürülür.

Sibirya ve Kamçatka bölgelerinde sek olarak içiliyordu. Sovyet votkasının içimi serttir ama kokteylle tatlandırabilir. Sovyet votkası sek içildiği zaman 4-5 yudum içtikten sonra kişi halüsinasyonik görüntüler görmeye başlar.Bu nedenle tehlike arz edebilir. Sovyet votkasından sonra en sert içki %75 alkol oranı ile Absint'dir.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.