Red Bull Uçuş Günü

Red Bull Uçuş Günü, katılımcıların tamamen mekanik, el yapımı ve yaratıcı uçuş makinalarıyla 6 metrelik bir rampadan suya atlayarak en uzun mesafeyi uçmaya çalıştıkları eğlence amaçlı bir yarışmadır.

The 'Flying Pub' 2003 Flugtag, Hyde Park, Londra

İlk Red Bull Uçuş Günü 1992’de Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapıldı. Daha sonra dünyanın dört bir yanında 100’ü aşkın Uçuş Günü etkinliği düzenlendi.

Türkiye'de Red Bull Uçuş Günü 2008 ve 2010 yıllarında İstanbul'da Caddebostan sahilinde gerçekleşti. 2010 yılında gerçekleştirilen etkinliği 90.000 kişi canlı olarak izledi.

Katılım ve jüri

Katılım etkinliğin gerçekleştiği ülkede hekese açıktır. Katılımcılar tasarım konseptleriyle başvurur ve Red Bull tarafından kurulan jüri, tüm başvuruları yaratıcılık, güvenlik ve uçuş kriterlerine göre değerlendirerek katılıma hak kazan adayları belirler. 2013 yılında tekrar İstanbul Caddebostan'da gerçekleşecek olan Red Bull Uçuş Günü için son başvuru tarihi 15 Mart 2013'tür.

Etkinlik sırasindaki özel jüri ise, uçuşları yaratıcı performans, uçuş mesafesi ve yaratıcı tasarım kriterlerini göz önünde bulundurarak puanlandırır. En yüksek puana sahip takım birinciliği elde eder.

Dünya rekoru

Red Bull Uçuş Günü dünya rekoru Almanya'nın Mainz kentinde 28 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen etkinlikteki 69,79 metrelik uçuşuyla Don Canallie'ye aittir.

Türkiye rekoru

Red Bull Uçuş Günü Türkiye rekoru 2013'te İstanbul'da gerçekleştirilen 3. Red Bull Uçuş Günü'ndeki 30.9 metrelik uçuşuyla "Angara Börds" takımına aittir.

3. Red Bull Uçuş Günü - İstanbul

26 Mayıs 2013 tarihinde 3. Red Bull Uçuş Günü 2008 ve 2010 yıllarında olduğu gibi İstanbul Caddebostan'da gerçekleşti.

Ödüller

3. Red Bull Uçuş Günü'nde

  • Birincilik Ödülü: Uçuş Eğitimi
  • İkincilik Ödülü: Red Bull Yurtdışı Etkinlik Gezisi ve etkinliği "Özel Alan"da izleme imkânı
  • Üçüncülük Ödülü: Tandem Uçuş Deneyimi
  • En Uzun Uçuş Ödülü: Dünya Turu Bileti

olarak belirlenmiştir.

Dış bağlantılar

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.