Liqui Moly

Liqui Moly GmbH, sentetik yağ, motor yağı, yağlayıcı madde, yağ katkısı konusunda uzmanlaşmış bir Alman firmasıdır. 1 Ocak 2018'den itibaren Liqui Moly, önceki çoğunluk sahibi ve CEO Ernst Prost'un kalan hisselerini alan Würth Grubu'nun bir parçasıdır.

Liqui Moly
Tip Gizli
Endüstri Otomotiv endüstrisi
Genel merkezi
Ürün Motor yağı, Yağlayıcı madde, Yağ katkısı
Gelir 532 milyon (2017)
Alt kuruluş(lar) Würth
Çalışan sayısı 2.400 (2018)
Website Sitesi

Liqui Moly GmbH 1957 yılında Tuna nehrinde Ulm'da kuruldu. Molibden disülfür üretimi için patent şirket için temel oluşturdu. Sıvılaştırılmış molibden disülfit (MoS2) bazlı bu katkı maddesi şirketin ilk ürünüydü. Liqui Moly katkı maddesinin temel bileşeni olan molibden sülfid, ABD Ordusu'nun savaş sonrası Almanya'daki mağazalarında keşfedildi. Bu dükkanlar, katı kayganlaştırıcı molibden sülfitin (MoS2) sıvılaştırılmış halini içeren LIQUI MOLY markası altında bir kutu sattı.[1] Motor yağına eklendiğinde, bu yağ ani bir yağ kaybı durumunda acil çalışma özellikleri sağlar. I. Dünya Savaşı'ndaki avcı pilotları, uçak motorlarındaki motor yağına MoS2'yi ekleyerek bu mülkiyeti çoktan kullanmıştı. Bu, pilotların, petrol tankına isabet etse bile, hala inmesini sağladı.

Liqui Moly'nin ana ürünü MoS2'li motor yağıdır, ancak MoS2'li diğer yağlayıcılar ve yağ değişimi sırasında son kullanıcı tarafından eklenecek olan MoS2 katkı maddesi de vardır. Molibden disülfür, yağın yağlama kalitesini arttırır ve zorlu koşullar altında acil çalıştırma özellikleri sunar. Motor yağlarına ve dişli yağı, şanzıman yağı veya diferansiyel yağları içeren motor olmayan yağlara eklenebilir.[2] Bu katkı maddesinden, motor ve dişli yağları, katkı maddeleri ve araç bakım ürünleri, atölye ekipmanları ve servis ürünleri dahil olmak üzere 4000'den fazla ürünle, eksiksiz bir ürün yelpazesi geliştirildi. Almanya'da Liqui Moly, önde gelen motor yağı üreticilerinden biridir. Almanya ana pazar olmaya devam ediyor, ancak uluslararası talepler artıyor. LIQUI MOLY ürünleri şimdi 120 ülkede satılıyor.[3]

Kaynakça

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.