Ersin Kalkan

Ersin Kalkan, (d. 5 Şubat 1961), Türk gazeteci ve yazar.

İstanbul Balat'ta büyüdü. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Lise yıllarında gazeteciliğe başladı ve Aydınlık 'ta Cemal Süreya'nın asistanlığını yaptı. Daha sonra Yeni Asır, Yeni Gündem, Güneş, Akşam, Gazete Pazar, Radikal ve Hürriyet'te mesleğini sürdürdü. Editörlük, yazı işleri müdürlüğü ve muhabirlik görevlerinde bulundu. Gazetecilik dışında Akademi İstanbul ve Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak kent sosyolojisi ve gazetecilik derslerine girdi. Hırant Dink ile ilgili bir söyleşisinin ardından Hürriyet gazetesinden ayrılmak zorunda kalan Ersin Kalkan, daha sonra National Geographic'te çalıştı. Şu anda Sabah gazetesinde gazetecilik yaşamını sürdürüyor.

Ersin Kalkan edebiyat alanında da ürünler verdi. Varlık, Milliyet Sanat, Gergedan, Sombahar gibi sanat edebiyat dergilerinde yazılar yazdı, hikâyeler kaleme aldı.

Ersin Kalkan bugüne kadar çok sayıda meslek ödülüne layık görüldü. Gazeteciler Cemiyeti Kalkan'a En İyi Röportaj, Araştırma ve Haber dallarında ödüller verdi. "Son Kahramanlar" adlı söyleşisi ve kitabı dolayısıyla Milli Olimpiyat Komitesi Kalkan'a Fair Play Ödülü'nü sundu. Mazlumder, 2011 İnsan Hakları Ödülü'ne de Ersin Kalkan layık görüldü. Aynı mahalleden arkadaşı olan Berattin Çimen ile giriştiği kavgada arkadaşını boğazından bıçaklaması üzerine, Berattin Çimen hayatını kaybetti. Bunun üzerine Ersin kalkan 16.04.2020 tarihinde cinayetten tutuklanarak hapse atıldı.[1]

Kitapları

  • Aşkın İçinde Aşk Var, Yeni Yaz Yayınları, 2004
  • Son Kahramanlar, Doğan Kitap, Hürriyet Serisi, 2004
  • Bir Jitem Dosyası: Musa Anter Cinayeti - Katille Buluşma, Güncel Yayıncılık, 2006
  • "Yeraltındaki İstanbul" Kültür AŞ Yayınları, 2010
  • "The World Beneath İstanbul" Kültür AŞ Yayınları, 2010
  • "Piri Reis'in İzinde - Altın Yollar" Pi Yayıncılık, 2011

Kaynakça

  1. "Gazeteci Ersin Kalkan cinayetten tutuklandı". Milliyet. 16 Nisan 2020. 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2020.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.