Elif Cındık

Elif Duygu Cındık-Herbrüggen (d. 1970, Bakırköy, İstanbul). Türk asıllı Alman psikiyatrist, psikoterapist ve halk sağlığı uzmanı.

Elif Duygu Cındık (2020) Doğum: 1970 İstanbul Meslek: Psikiyatrist, psikoterapist, Halk sağlığı uzmanı Resmi site http://www.npzr.de/ 8 Haziran 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

2009-2013 yılları arasında Almanya ve Bavyera[1] Türk toplumlarının başkan yardımcılığını yapmış olan Dr. Cındık,[2] başhekim olarak görevini sürdürmektedir.

Hayatı

Elif Duygu Cındık, 1970 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluğunu Almanya'nın Frankfurt Main şehrinde geçiren Dr. Cındık şu anda Münih’te ailesiyle yaşamaktadır.

Akademik kariyeri

Elif Duygu Cındık, Frankfurt ve New York'ta aldığı tıp eğitiminin ardından, doktora tezini ve halk sağlığı uzmanlığını Boston'daki Harvard Üniversitesi’nde ve Beth Israel Hospital'da tamamladı. Bir dönem Münih Harvard Kulübü'nün yönetim kurulu üyesi olarak Alman-Amerikan diyaloğu için de çalışmıştır. Doktora çalışmalarından sonra Brigham and Womens Hospital, MGH ve Harvard School of Public Health Hastanelerinin ortak düzenlediği 'Clinical Effectiveness' programında da eğitim almıştır.

Amerika'dan döndükten sonra bir süre Münih'te Ludwig-Maximilian Üniversitesinin[3] hastanesinde Asistan Doktor olarak çalışmış daha sonra Psikiyatri uzmanlığını yapmak için Almanya'nın en büyük ruh ve sinir hastalıkları hastanesi olan Isar Amper Klinikum'da görev yapmıştır. Bu çalışmalarının ardından özel bir hastane olan Schön Klinike'te yaklaşık 3 sene boyunca nöroloji eğitimini tamamlamıştır.

Psikiyatri ve psikoterapi uzmanlığını bu süreçte bitiren Dr. Cındık, bir süre Klinik am schönen Moos hastanesinde kültürler arası tedavi uygulayan bir ekibin başhekimi olarak görev yapmıştır.

Sosyal Faaliyetleri

2012 yılında Bavyera Entegrasyon Konseyi’nin de üyesi olan Dr. Cındık, Alman hükümetinin ulusal entegrasyon planına katkıda bulunarak göçmenlerin sağlığının gelişmesi için önerilerde bulunmuş ve projeler geliştirmiştir.[4] Dr. Cındık, Bavyera Tabibler Odası’nda kültürler arası tedavi yöntemleri, göç ve sağlık üzerine meslektaşlarına çeşitli eğitimler vermiş ve halen bu konuda danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

İlk olarak üniversitede öğrenciyken politikayla ilgilenmeye başlamış ve öğrenci parlamentosuna seçilen Dr. Cındık, Alman sağlık sistemi, göç ve entegrasyon, koçluk ve kişisel gelişim konularında makaleler yayınlamakta ve tedavi hizmetlerinin iyileştirilmesini savunmaktadır. Dr. Cındık, 2013 yılında Bavyera Parlementosu Miletvekili Adayı da olmuştur.[5]

Cındık çok kültürlü bir topluma taahhüt etmekte ve bunu medyadaki görüşleri ile de belirtmektedir. COVID-19 sürecinde Almanya ve Türkiye'de CNNTürk, Haber Global, Medyascope, Amerika'nın Sesi gibi Türk haber kanallarının çeşitli birçok haber programlarına davet edilen Dr. Cındık, Almanya'daki son durum hakkında değerlendirmelerde bulunup, toplumun bu süreçte ruh ve psikolojik sağlığını koruması için tavsiyelerde bulunmaktadır. Dr. Elif Cindik geçmişte olduğu gibi şuanda da genç akademisyenlere ücretsiz ve gönüllü seminerler vermeye devam etmekte ve aynı zamanda psikiyatri, psikoterapi hakkında onları sosyal medya ve diğer platformlardan bilgilendirmeyi sürdürmektedir. Ayrıca Almanya'ya gelen birçok göçmene de gerek iş gerekse staj imkanı vererek onları desteklemektedir.

Üyesi olduğu kuruluşlar

  • Bertelsmann Vakfı
  • Kültürel Diplomasi Enstitüsü - Türkiye-Almanya Değişiminde, Genç Lider (2010)
  • Ulusal Uyum Planı kapsamında "Göç ve sağlık " konulu diyalog forumuna katılım
  • Almanya Türk toplumunun yardımcı başkanı (2010-2012)
  • Bavyera Türk toplumunun yardımcı başkanı (2009-2013)
  • Münih Harvard Kulübü Yönetim Kurulu üyesi (2013-2014)
  • Erich Frank toplumu Üyesi [6] (2013-Halen)
  • Alman Psikiyatri, Psikoterapi ve nörologlar (DGPPN) Derneği üyesi (2013-Halen)
  • Federal Dışişleri Bakanlığı'nın Ernst Reuter Girişimi destekçisi (2013-Halen)
  • Bavyera Entegrasyon Konseyi üyesi (2010-2013)

Ödülleri ve seçildiği kuruluşlar

  • Atlantik-Brücke derneği
  • Alman-İsrail Değişiminde Alman Genç Liderler (2008)
  • Avrupa Genç Lider (2009)
  • Aday, Bavyera Sağlık Hizmeti Ödülü (2016)
  • Phönix Ödülü (2017)
  • Bertelsmann Stiftung Sanayi ve Ticaret Birliğinin „Mein gutes Beispiel 2018“ adayı

Sosyal medya

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. "Die Türkische Gemeinde in Bayern e.V. (TGB)". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi.
  2. Türkische Gemeinde Deutschland 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Elif Cindik.
  3. "LMU". 16 Ocak 1999 tarihinde kaynağından arşivlendi.
  4. "Migration, psychische Gesundheit und transkulturelle Psychiatrie". 25 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi.
  5. "Scharf erobert Mandat zurück". 25 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi.
  6. Erich-Frank-Gesellschaft 2 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Üyeler.
  7. "Academia". 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi.
  8. "Research Gate". 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.