Berlin Kaplanı

Berlin Kaplanı, yapımcılığını BKM'nin üstlendiği, yönetmenliğini ise Eyvah Eyvah serisini de yöneten Hakan Algül' ün yaptığı 2011 tarihli ve komedi türündeki sinema filmi.

Berlin Kaplanı
Berlin Kaplanı Film Posteri
Yönetmen Hakan Algül
Yapımcı BKM
Necati Akpınar
Senarist Ata Demirer
Oyuncular Ata Demirer
Tarık Ünlüoğlu
Necati Bilgiç
Mert Aran
Nihal Yalçın
Özlem Türkad
Cemil Özbayer
Carlos Hein
Cengiz Bozkurt
Müzik Fahir Atakoğlu
Görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış
Sanat yönetmeni Tural Polat
Kurgu Mustafa Gökçen
Dağıtıcı UIP
Cinsi Sinema filmi
Türü Komedi
Renk Renkli
Yapım yılı 2011
Çıkış tarih(ler)i 27 Ocak 2012
Süre 103 dk.
Ülke Türkiye,Almanya
Dil Türkçe
Hasılat 11,358,775 $
Resmî sitesi

Konusu

Ayhan Kaplan (Ata Demirer) Almanya'nın Berlin kentinde boksörlük ve bodyguardlık yaparak hayatını sürdüren bir Türk'tür. Fakat Ayhan ve onun boks antrenörü Cemal (Tarık Ünlüoğlu) için artık işler eskiden olduğu gibi tıkırında değildir. 50.000 Euro ödemesi gereken borçları vardır. Onları içine düştükleri dar boğazdan kurtaracak bir mucize gereklidir. Ama her ikisi de hayatlarını kurtaracak bu mucizeyi nereden ve nasıl bulacaklarını bilemezler. Ayhan aşırı stresten panik atak olmuştur ve bunu bir boks maçı sırasında fark eder. Doktor ona hava değişimine çıkmasını önerir. Tam da bu esnada Fethiye'de yaşayan abla ve eniştesi, onun da yarı yarıya ortağı olduğu pansiyon arazisini Emlakçı Tayyar'a (Cengiz Bozkurt) satmak niyetindedirler. Fakat Tapu müdürlüğü'ne gidene kadar hiç bilinmeyen bu ortaklık işi bozar. Nurettin Ayhan'ı bulmaya Berlin'e gider. Geri döndüklerinde ise Ayhan ile başlarına türlü komik olaylar gelmeye başlar.

Oyuncular

Senaryo tartışması

Sanatçı Ferdi Tayfur filmin senaryonun kendisine ait olduğunu Ata Demirer'in senaryoyu çaldığını iddia etti.[1] Ferdi Tayfur yazdığı Lambalı Saz adlı film senaryosu için bir televizyon programında Ata Demirer'e baş rol teklif etti.[2] Ata Demirer bu teklifi ne aldığını ne senaryoyu okuduğunu söyledi fakat Ferdi Tayfur senaryoyu Ata Demirer'e kargoyla gönderdiğini belgeledi.[3]

Kaynakça

  1. "radikal.com". 14 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2012.
  2. "milliyet.com". 26 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2012.
  3. "okubil.com". 13 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2012.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.