Alberto Nagel

Alberto Nicola Nagel (d. 7 Haziran 1965, Milano), 2008 yılından bu yana Mediobanca’nın CEO’luğunu yürütmektedir.

Alberto Nicola Nagel

Biyografi

1984 yılında Istituto Leone XIII lisesinin klasik eğitim bölümünden mezun olduktan sonra, Milano Bocconi Üniversitesi’ne kayıt olmuş ve üniversite eğitimini  1990 yılında tamamlamıştır. 1991 yılında Mediobanca’da çalışmaya başlamıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Alberto Nagel İtalya’da mukim olup, iş faaliyetini Milano ile haftanın bir kısmını geçirdiği Londra’da yürütmektedir.

Mediobanca’daki kariyeri    

Profesyonel yaşamına 2 Nisan 1991 tarihine Mediobanca’da başlamış olan Alberto Nagel’in bütün kariyeri artan sorumluluklar ile Kurum içinde; önce Finansal Hizmetler, sonra 1997 yılında Sorumluluğunu üstlenmiş olduğu Genel Sekreterlik bünyesinde devam etmiştir. Mediobanca’nın Organizasyon yapısında meydana gelen gelişme ile Alberto Nagel, daha sonra Yatırım Bankacılığı Bölümünün Sorumluluğunu üstlenmiştir.

Alberto Nagel 1 Nisan 1995 tarihinde Yönetici, 1 Şubat 1998 tarihinde Orta Seviye Müdür, 12 Nisan 2002 tarihinde Genel Müdür yardımcısı ve 14 Nisan 2003 tarihinde Genel Müdür olarak atanmıştır. Alberto Nagel, 2007 yılının Temmuz ayında Murahhas Üye ve 2008 yılının Ekim ayında Mediobanca’nın CEO 11 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.’su  olarak atanmış olup, halen bu görevi yürütmektedir.[1]

Doksanlı yıllarda Mediobanca tarafından yürütülen İtalyan özelleştirme işlemlerine katılmıştır. Bunlar arasında,  Enel (1999), BNL (1998) ve Finmeccanica (2000) özelleştirme işlemleri bulunmaktadır.

Aynı yıllarda İtalya’nın en büyük Birleşme ve Satın Alma işlemlerinden bazılarına katılmıştır. 1994/1995 yıllarında Credito Italiano’nun Credito Romagnolo ile ilgili Zorunlu Çağrı işlemini yürütmüştür; 1999 yılında Olivetti’nin Telecom Italia ile ilgili Zorunlu Çağrı sürecine katılmış ve 2000/2001 yıllarında Generali’nin INA ile ilgili Zorunlu Çağrısını yürütmüştür.Ayrıca, Banche Popolari Italiane bankalarının konsolidasyon sürecini yürütmüştür.

2004 yılında, Genel Müdür sıfatıyla, Mediobanca’nın ilk sanayi planını finans topluluğuna tanıtmıştır .

21 Haziran 2013 tarihinde finans topluluğuna sunulan 2014-2016 üç yıllık stratejik planın yaratıcısıdır. Ulusal ve uluslararası medya organlarında büyük yankı uyandırmış olan bu plan, İtalyan Kapitalizmi için bir dönüm noktası olarak tanımlanmıştır.[2]

Nagel tarafından iktisadi faaliyetin çeşitlendirilmesi aracılığı ile gerçekleştirilen yeni denge bugün önemli sonuçlara erişilmesini sağlamış ve Banka’nın iş birimlerini yeniden konumlandırmıştır.

Paris (2004), Moskova ve Lüksemburg (2005), Frankfurt, Madrid ve New York (2007), Londra (2008), İstanbul (2013) şubeleri ile yabancı pazarlarda Mediobanca’nın Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı faaliyetlerinin genişlemesi onun gayretiyle gerçekleşmiştir.

Aynı zamanda açılmış olan yurt dışı şubeleri, Mediobanca Grubunun perakende bankacılık alanında gelişimini başlatmıştır. 2007 yılında Compass tarafından Linea’nın satın alınmasıyla başlayan bu gelişim, Grubun yeni perakende bankası ve bugün İtalya’nın başlıca İnternet bankaları arasında yer alan CheBanca!’nın 2008 yılında piyasaya tanıtımı ile devam etmiştir. 2015 yılının sonunda perakende bankacılık alanı, Barclays Italia’nın perakende bankacılık faaliyetinin seçilen bir bölümünün satın alınmasıyla konsolide edilmiştir. 2015 yılında Nagel, Londra merkezli Cairn Capital, Credit Asset Management’in kontrol hissesini satın alarak Alternatif Portföy Yönetimi faaliyetini başlatmıştır[3].

2016 yılında Alberto Nagel, finans topluluğuna 2019 itibarıyla üç yıllık stratejik planını sunmuştur. Bu plan; Kurumsal Yatırım Bankacılığı’nın ana faaliyet alanı ile Varlık Yönetiminin sinerji içinde geliştirilmesine ağırlık verilmesini öngörmektedir.[4][5]

Nagel tarafından plan ile birlikte açıklanan, yüksek varlık sahibi bireylere yönelik özel bankacılık hizmetlerinin geliştirilmesine fonksiyonel olan Banca Esperia’nın tamamının satın alınması da, bu çerçeve içinde konumlanmaktadır. 

Kaynakça

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.